Meniscus

Laat hier weten welke blessure je hebt en/of geef anderen advies bij blessures
Plaats reactie
Threshhold100
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 aug 2018 20:39

Meniscus

Bericht door Threshhold100 » 19 aug 2018 20:51

Hallo

Even wat achtergrondinformatie. Ik loop quasi dagelijks sinds mijn 14e. In het begin 4/5 km, nadien opbouwen tot 7( 18 jaar) en 20 (22jaar). Vanaf mijn 24e heb ik mijn trainingen evenwichtiger gespreid tussen lopen, fietsen, fitness... etc en loop ik 12/16 km 3 à 4 keer per week. De ondergrond varieert van asfalt, tot bospaden, tot mul zand, modder...
Sinds eind 2017 begon ik last te krijgen van mijn knie (ben er nu 40) en na veel vijven en zessen ben ik naar de specialist gegaan (nadat in februari/maart duidelijk was dat de pijn te ondraaglijk was om te lopen). Het uiteindelijk verdict is een slijtage in de binnenste meniscus van de rechterknie. Echte scheuren die zwellingen, blokkages en dergelijke veroorzaken zijn er niet waarop de chirurg opperde om geen operatie te doen (zou resulteren in het wegnemen van de binnenste meniscus). Wel heb ik een cortisone injectie gekregen in de knie en het advies om langzaamaan terug op te bouwen en harde ondergrond te vermijden.
Nu wil ik zeker niet een second opinion of het oordeel van de specialist in twijfel trekken. Ik vraag me alleen af of er nog lopers zijn in een gelijkwaardige situatie of met een gelijkwaardige blessure die me tips kunnen geven? Zijn er bijvoorbeeld nog mensen met een dergelijke diagnose die nadien zonder problemen hebben kunnen lopen (en wat heb je hiervoor moeten doen?)of is de kans groot dat de aangetaste meniscus alsnog zal verdwijnen?

Plaats reactie