Kuit krampen

Laat hier weten welke blessure je hebt en/of geef anderen advies bij blessures
Plaats reactie
spectral
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 okt 2018 09:53

Kuit krampen

Bericht door spectral » 09 okt 2018 10:03

Hey iedereen,

ik heb in het verleden al meerdere malen beginnen met joggen (en telkens opgegeven) en ben nu terug bezig samen met mijn vriendin met start to run.

Iets wat ik in al die pogingen ervaren heb, en nu weer, is dat ik na een aantal minuten lopen krampen krijg in de kuit. De eerste 4-5 minuten loop ik vlot en zonder kwaaltjes, dan begint de kuit een beetje te zeuren. Het is niet zo erg dat ik moet stoppen, ik kan er wel doorbijten maar aangenaam is het niet. Als ik stop met lopen is het ook na een 2-tal minuutjes volledig verdwenen, het lijkt me dus zeker geen blessure.

Ik heb mijn loopstijl laten ontleden, ik had een vrij neutrale loopstijl, had dus geen correctie nodig, dus heb schoenen aangeraden gekregen met extra demping die ik dan ook gekocht heb.

Ik zweet vrij veel bij het lopen en ik denk dat ik ook meer zout verlies als een gemiddeld persoon. Ik heb volgens meerdere recente bloedonderzoeken geen magnesiumtekort.

Ik loop rond de 170 hartslag, met pieken tot 180. Normaal te hoog maar ik heb van nature een hoge hartslag en ook wel een vrij hoog omslagpunt (171). Dit heb ik een 2-tal jaar geleden laten testen bij een inspanningstest. Mijn maximale hartslag was 207 (zijn we gestopt) maar ik kan 'vlotjes' boven de 210. die 170 voelt voor mij aan als mijn tempo en ik kan ook nog vrij vlot een gesprek houden op 170 a 180.
Ik ben 33 jaar.

Dat is zowat alle info die ik kan bedenken die relevant kan zijn.
Iemand enig idee hoe die kuitkrampen te verminderen?

Plaats reactie