Pagina 1 van 1

Beginner naar ultra in 1 jaar

Geplaatst: 12 jun 2018 19:19
door jorbo95
Hallo,

Ik ben 23 jaar, 3 jaar niet meer aan sport gedaan(voetbal). en 5 maart begonnen met hardlopen als doel een marathon op 10 juni lopen en dat is mij gelukt, terwijl veel mensen zijden dat dit onmogelijk was heb ik het tegendeel bewezen. 30 juni ga ik een 6 uur loop, ik ga voor 55-60km, ik had nooit verwacht dat het menselijk lichaam zich zo snel aanpast. Ik heb tegen alle training principes getraind maar het heeft gewerkt voor mij.
Ik denk zelf dat het mogelijk is voor mij om volgend jaar de 100km van winschoten rond de 10uur uit te lopen, of ben ik hier iets te enthousiast? :)
Lange duurlopen vind ik persoonlijk het mooiste wat er is om zo ver mogelijk van huis te zijn op eigen benen zonder hulpmiddelen.

Groetjes

Re: Beginner naar ultra in 1 jaar

Geplaatst: 13 jun 2018 06:57
door sjors078
klinkt als een doel!
ik denk zelf dat het redelijk haalbaar is ook in die 10u, mits het lichaam heel blijft en goed verzorgd wordt.

ik liep afgelopen weekend 50Mile spa (80km) mijn langste afstand tot toe.
veel trainen maar ook niet teveel natuurlijk, zorgen dat je genoeg eet zodat je lichaam goed gevoed is en dan natuurlijk de dag zelf wat altijd een dag opname is, werkt het lichaam tegen bv. last van je maag kun je daar vrij weinig aan doen.

voor nu zou ik zeggen, mooi doel en ga ervoor!
zolang je het leuk vindt komt dat vast goed.

Re: Beginner naar ultra in 1 jaar

Geplaatst: 13 jun 2018 09:53
door jorbo95
Gefeliciteerd met je 50 miler!
De eerste x hardlopen voor mij was 5 maart, en kon vervolgens 4 dagen niet normaal lopen en van de trap af gaan. Ja ik liep ook direct 14km op een tempo van 5:22, maar doordat ik dat als aller eerste training heb gedaan heb ik de lat zo hoog gelegd vooral mentaal, dat mijn allereerste hardloop sessie zwaarder mentaal was dan de marathon die ik afgelopen zondag heb gelopen, en mijn benen zijn nu alweer bijna de oude van zondag
Wat ik hier mee wil zeggen is als jij tegen je zelf kan zeggen dat je niet gaat stoppen onderweg wat er ook gebeurd, tenzij bij een blessure natuurlijk alles mogelijk is. Je alles kan bereiken wat je wil met een harde mindset, ben ik achter gekomen. Volgend jaar heb ik de 100km onder de 10u volbracht! 😉